Terug
Gepubliceerd op 31/05/2023

Besluit  College van burgemeester en schepenen

vr 26/05/2023 - 14:00

Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer - afwisselend verkeer Klossestraat werkzaamheden De Vriese

Aanwezig: Lieve Van Lancker, Wd. burgemeester
Willem Rombaut, Kristof Agache, Ann Vandenbussche, Benedikte Demunck, Schepenen
Kathleen Ghyselinck, Voorzitter BCSD
Veerle Goethals, Algemeen directeur
Feiten en context

Voor een overheidsopdracht van De Pinte wordt het fietspad langs beide kanten in de Klossestraat ter hoogte van de spoorwegbrug opgebroken en vernieuwd met asfalt. Voor deze werkzaamheden is het voor de veiligheid noodzakelijk dat er in de werkzone tijdelijk doorgang met afwisselend verkeer op 1 rijstrook wordt ingesteld, geregeld door mobiele verkeerslichten. De werken worden uitgevoerd in twee fasen in de periode van 30 mei 2023 tot 21 juni 2023 onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.

Hogere regelgeving
  • Wet van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd bij KB van 16 maart 1968
  • Koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en het gebruik van de openbare weg en zijn wijzigingen
  • Ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald
  • Koninklijk besluit van 24 juni 1988 betreffende de Nieuwe Gemeentewet, art. 130 bis
Motivering

Aangezien er voor deze werkzaamheden gebruik wordt gemaakt van het openbaar domein, is het noodzakelijk de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen in het belang van de weggebruikers.

Besluit

Artikel 1.

In de periode van 30 mei 2023 tot 21 juni 2023 wordt ter hoogte van de spoorwegbrug Klossestraat in de werkzone afwisselend verkeer op 1 rijstrook ingesteld, geregeld door tijdelijke verkeerslichten voor doorgaand verkeer. Ter hoogte van de aansluiting met de Hemelrijkstraat, komende van de N60, zal aan de rechterkant een mobiel verkeerslicht geplaatst worden en een bareel met verkeersbord C3 om de linkse rijstrook van de weg af te sluiten.

In de andere richting, op de spoorwegbrug komende van Sint-Denijs-Westrem en N43 zal bovenaan de brug een mobiel verkeerslicht geplaatst worden en een bareel met verkeersbord C3 om de rechtse rijstrook af te sluiten en het gebodsbord D1 - verplichte richting schuin links.
 

Artikel 2.

In de werkzone worden in het midden van de openbare weg, op regelmatige afstand, wit/rode bakens geplaatst met geel knipperlicht.

 

Artikel 3.

In Klossestraat worden ter hoogte van de werkzaamheden komende van N60 ook de verkeersborden A31 "Werken" en C43 "50" geplaatst. Deze signalisatie wordt eveneens herhaald aan de andere kant van de brug, komende van Sint-Denijs-Westrem.


Artikel 4.

De maatregelen hiervoor zullen ter kennis gebracht worden aan de weggebruikers door een aangepaste verkeerssignalisatie volgens het goedgekeurde en bijhorende signalisatieplan.

 

Artikel 5.

De nodige signalisatie zal door de signalisatieverantwoordelijke van de firma De Vriese uit Koolskamp worden aangebracht volgens het goedgekeurde signalisatieplan.

 

Artikel 6.

Afschrift van dit besluit zal toegezonden worden aan

  • Aanvrager/inrichter
  • Politiezone Schelde-Leie, Hoofdcommissariaat De Pinte
  • Wijkpolitie gemeentehuis
  • Parket van de Procureur des Konings
  • Dienst 101
  • Brandweer Gent
  • De Lijn Oost-Vlaanderen
  • Noodcentrale 112
  • Dienst Vrije Tijd De Pinte
  • Communicatieambtenaar