De voorzitter opent de zitting op 04/11/2024 om 20:02.
De notulen van de vorige vergadering worden ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de gemeenteraadsleden. Elk gemeenteraadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast.
Enig artikel.
De notulen van de vorige vergadering worden goedgekeurd.
De gemeente is aangesloten bij de Intergemeentelijke opdrachthoudende Vereniging voor huisvuilverwerking Meetjesland (IVM).
De gemeente werd per aangetekend schrijven van 19 september 2024 uitgenodigd om deel te nemen aan de buitengewone algemene vergadering van IVM. De vergadering vindt plaats op woensdag 20 november 2024 om 19 uur in de vergaderzaal van het magazijngebouw (2de verdieping), Sint-Laureinsesteenweg 29 te Eeklo.
De agenda en de informatie betreffende de agendapunten werden bezorgd aan de gemeente.
De gemeenteraad krijgt de kans over de agenda van de buitengewone algemene vergadering een debat te voeren, bepaalt op grond daarvan zijn standpunt en bepaalt de wijze waarop de vertegenwoordiger dienovereenkomstig handelt op de buitengewone algemene vergadering van IVM.
Artikel 1.
De gemeenteraad hecht zijn goedkeuring aan de agenda van de buitengewone algemene vergadering van IVM van 20 november 2024 en aan de afzonderlijke agendapunten die dit vereisen:
Artikel 2.
De vertegenwoordiger, de heer Erik Van de Velde of plaatsvervangende vertegenwoordiger, Antoine Van Nieuwenhuyze, van de gemeente wordt gemandateerd om op de buitengewone algemene vergadering van IVM van 20 november 2024 zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissing genomen in de gemeenteraad van heden inzake onderhavige aangelegenheid en verder al het nodige te doen voor de afwerking van de volledige agenda.
De volmachtdrager beschikt over het totaal van het aantal stemmen waarover de gemeente beschikt, zijnde 10.532 stemmen.
Artikel 3.
Een afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan Intergemeentelijke opdrachthoudende Vereniging voor huisvuilverwerking Meetjesland (IVM), Sint-Laureinsesteenweg 29 te 9900 Eeklo.
De gemeente is vennoot van de Intergemeentelijke Vereniging Veneco.
De gemeente ontving op 20 september 2024 per aangetekend schrijven de uitnodiging voor de buitengewone algemene vergadering van Veneco die doorgaat op woensdag 27 november 2024 om 18 uur in 'Feestzaal Breughel', Beerveldsebaan 32, 9080 Lochristi.
De agenda en de bijhorende documentatie werden eveneens aan de gemeente overgemaakt.
De gemeenteraad krijgt de kans over de agenda van de buitengewone algemene vergadering een debat te voeren, bepaalt op grond daarvan zijn standpunt en bepaalt de wijze waarop de vertegenwoordiger dienovereenkomstig handelt op de buitengewone algemene vergadering van Veneco.
Er zijn geen bezwaren voorhanden om de goedkeuring van de voorgelegde agendapunten te weigeren.
Artikel 1.
De agenda en elk van de afzonderlijke punten van de agenda van de buitengewone algemene vergadering van de Intergemeentelijke Vereniging Veneco die plaatsvindt op 27 november 2024 worden goedgekeurd:
Artikel 2.
Aan de vertegenwoordiger van de gemeente De Pinte, houder van 100 aandelen, mevrouw Leen Gryffroy, raadslid, of de plaatsvervangend vertegenwoordiger, de heer Kristof Agache, schepen, die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van de Intergemeentelijke Vereniging Veneco die plaatsvindt op 27 november 2024 om 18 uur in ‘Feestzaal Breughel’, Beerveldsebaan 32 – 9080 Lochristi, wordt het mandaat gegeven om:
Artikel 3.
Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering van de hierbij genomen beslissingen en deze over te maken aan de toezichthoudende overheid en er kennis van te geven aan Veneco, ter attentie van mevrouw Veronique Verstraeten, Panhuisstraat 1, 9070 Destelbergen.
Op 25 september 2024 werd de omzendbrief obov2014019 ontvangen van het Parket van de procureur des Konings van Oost-Vlaanderen, samen met de vraag tot ondertekening van het gewijzigde protocolakkoord niet-verkeer bij het gemeentelijk reglement van de Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS).
Het nieuwe protocolakkoord niet-verkeer voorziet in de wijziging dat bij winkeldiefstal de ondergrens wordt opgetrokken van €250,00 naar €500,00.
Het nieuwe ondertekende protocolakkoord niet-verkeer waarborgt de verderzetting van de lopende GAS-procedures.
Artikel 1.
De gemeenteraad verleent zijn goedkeuring aan de wijziging van het protocolakkoord betreffende de Gemeentelijke Administratieve Sancties - niet-verkeer.
Artikel 2.
De wnd. burgemeester en de algemeen directeur worden gemachtigd om het protocol te ondertekenen.
Artikel 3.
Het betreffende protocolakkoord dat van kracht is sinds 1 januari 2020 wordt opgeheven vanaf 11 november 2024. Het nieuwe protocolakkoord treedt in werking op 11 november 2024.
Artikel 4.
In artikel 64 van het GAS-reglement Schelde Leie onder het 2e punt wordt het bedrag van 250 euro vervangen door 500 euro.
Artikel 5.
Dit protocol wordt bekendgemaakt overeenkomstig het decreet over het lokaal bestuur.
Artikel 6.
Een afschrift van deze beslissing wordt samen met het ondertekende protocol overgemaakt aan:
Wanneer een bevoegde overheid – hetzij een gemeente, hetzij het gewest – beslist om op een bepaalde plaats een verkeersmaatregel in te voeren, dan moet deze beslissing gepaard gaan met het plaatsen van de correcte verkeerstekens. Voor het plaatsen van verkeerstekens die verplichtingen opleggen aan weggebruikers, is een politieverordening vereist van de bevoegde overheid. Voor zover deze verkeerstekens een blijvende of periodieke aangelegenheid regelen, zijn deze politieverordeningen aanvullende reglementen op het wegverkeer (AR).
Oude Gentweg maakt grotendeels deel uit van de bebouwde kom en valt binnen de zone 30 en 50, overeenkomstig de aanvullende reglementen van 25 april 2022 betreffende de bebouwde kom en 24 juni 2024 betreffende de zonale snelheidsregeling. Daarnaast is een groot deel van de Oude Gentweg fietsstraat, conform het aanvullend reglement betreffende de fietszone van 18 december 2023.
De hierna voorziene maatregelen hebben betrekking op gemeentewegen.
De snelheidsbeperking op fietspaden volgt de snelheidsbeperking op de rijbaan. Hierdoor kunnen speedpedelecs 45 km/u rijden op het gemengde fietspad in de Oude Gentweg. Om de veiligheid van de andere gebruikers te verzekeren, wordt voorgesteld om speedpedelecs op de rijbaan te laten rijden. De signalisatie wordt hiervoor aangepast.
Artikel 1.
Bij het uitrijden van de Oude Gentweg richting Baron de Gieylaan, ter hoogte van huisnummer 1 dient het verkeer voorrang te verlenen aan de fietsers en het verkeer op de Baron de Gieylaan. Om dit kenbaar te maken aan de weggebruiker wordt volgende signalisatie aangebracht:
Artikel 2.
Verkeer in de Oude Gentweg, ter hoogte van huisnummer 8 moet voorrang verlenen op het verkeer komende uit het Louis Van Houttepark richting Oude Gentweg. Om dit kenbaar te maken aan de weggebruiker wordt volgende signalisatie aangebracht:
Artikel 3.
Verkeer in de Oude Gentweg heeft voorrang op het verkeer komende uit de Stijn Streuvelslaan. Om dit kenbaar te maken aan de weggebruiker wordt de volgende signalisatie aangebracht:
Artikel 4.
Fietsers in de Oude Gentweg hebben, ter hoogte van huisnummer 30, voorrang op het verkeer in de Oude Gentweg waar het fietspad de straat kruist. Om dit kenbaar te maken wordt de volgende signalisatie aangebracht:
Bij het afrijden van het verkeersplateau, ter hoogte van huisnummer 7 richting de Klossestraat, is een verkeerseiland voorzien. Bestuurders dienen hier rond te rijden. Dit wordt gesignaleerd met de verkeersborden D1 in beide richtingen.
Artikel 5.
In de Oude Gentweg worden er op twee locaties geschrankte bloembakken geplaatst als snelheidsremmende maatregel, ter hoogte van huisnummer 23 en 50 en ter hoogte van huisnummer 45 en 72. Om dit kenbaar te maken aan de weggebruiker wordt volgende signalisatie aangebracht:
De maatregelen, opgesomd in voorgaande artikels, zullen ter kennis gebracht worden aan de weggebruikers door een aangepaste verkeerssignalisatie volgens het signalisatieplan in bijlage bij dit besluit. Onderhavig aanvullend verkeersreglement vervangt alle voorgaande aanvullende reglementen met betrekking tot Oude Gentweg.
Artikel 10.
Dit aanvullend reglement wordt ter kennisgeving overgemaakt aan het Departement MOW.
In het kader van de opdracht “Dorpskern Zevergem - Herinrichting met ontharding en groenaanleg” werd een bestek met nr. 20242028 opgesteld door de ontwerper, Atelier AD, KBO nr. BE 0844.237.124, Noordstraat 204 te 8800 Roeselare.
De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 304.019,68 euro + 63.844,13 euro (btw) = 367.863,81 euro.
Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.
Motivatie stemgedrag fractie Ruimte:
De fractie Ruimte onthoudt zich.
De vergroening en ontharding van de dorpskern is positief. Alleen missen we het totaal plaatje. Wat is de uiteindelijke totaalinrichting voor de dorpskom? Wanneer en is de volgende fase voorzien? We vinden bovendien dat de inwoners te weinig zijn betrokken en dat er geen rekening werd gehouden met de vele opmerkingen en suggesties door de inwoners werden gegeven n.a.v. de info-avond van mei 2024. Evenmin werd er nadien nog teruggekoppeld.
Motivatie stemgedrag fractie Open Vld:
De vergroening en ontharding van het dorp is zeker positief ook - bij de realisatie van ook fase 2 - het pleinaspect. We missen de aandacht voor kiss & ride t.h.v. de school alsook parkeergelegenheid in het échte centrum t.h.v. kerk en café.
Artikel 1.
Het bestek met nr. 20242028 en de raming voor de opdracht “Dorpskern Zevergem - Herinrichting met ontharding en groenaanleg”, opgesteld door de ontwerper, Atelier AD, KBO nr. BE 0844.237.124, Noordstraat 204 te 8800 Roeselare worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt 304.019,68 euro + 63.844,13 euro (btw) = 367.863,81 euro.
Artikel 2.
Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking.
Artikel 3.
De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal niveau.
In het kader van de opdracht “Concessie Blauwe Zone” werd een concessieovereenkomst met nr. 2024/1024 opgesteld.
Er wordt voorgesteld de concessie toe te wijzen bij wijze van een procedure ‘sui generis’.
De concessie zal in uitvoering gaan in 2025. Lokaal Bestuur Nazareth heeft Lokaal Bestuur De Pinte gemandateerd om op te treden als penhouder voor het voeren van de plaatsingsprocedure.
Motivatie stemgedrag fractie Open Vld:
Wij betreuren het feit dat, niettegenstaande men wil inzetten op korte termijnparkeren, de verbalisering per dag gerekend wordt.
Artikel 1.
De concessieovereenkomst met nr. 2024/1024 voor de opdracht “Concessie Blauwe Zone”, opgesteld door de Aankoopcel wordt goedgekeurd.
Artikel 2.
Bovengenoemde opdracht zal worden toegewezen via een procedure ‘sui generis’.
Artikel 3.
Lokaal Bestuur De Pinte wordt gemandateerd om de procedure te voeren en in naam van Lokaal Bestuur Nazareth bij de gunning van de opdracht op te treden.
Artikel 4.
Afschrift van deze beslissing wordt bezorgd aan de deelnemende besturen.
Artikel 5.
De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal niveau.
Op 30 juli 2024 keurde de kerkraad O.-L.-Vr.-Hemelvaart Zevergem het gewijzigde budget 2024 goed.
Het centraal kerkbestuur (CKB) De Pinte + Zevergem keurde op 6 augustus 2024 het gecoördineerd gewijzigde budget 2024 goed.
Het eredienstdecreet stipuleert in artikel 48 dat als het budget past binnen het goedgekeurde meerjarenplan, de gemeenteraad akte neemt van het budget binnen een termijn van vijftig dagen.
Het dossier was op 3 oktober 2024 volledig, hierdoor eindigt de adviestermijn op 22 november 2024.
De totale exploitatietoelage van de kerkfabriek voor 2024 bedraagt 12 721,07 euro. Dit werd in de budgetwijziging niet aangepast.
De investeringstoelage van 29 484,61 euro wordt gewijzigd naar 0,00 euro voor 2024. De geplande investeringen worden verschoven naar 2025.
Enig artikel.
De gemeenteraad neemt kennis van de budgetwijziging 2024 van Kerkfabriek O.-L.-Vr.-Hemelvaart Zevergem.
Op 30 juli 2024 keurde de kerkraad O.-L.-Vr.-Hemelvaart Zevergem het budget 2025 goed.
Het centraal kerkbestuur (CKB) De Pinte + Zevergem keurde op 6 augustus 2024 het gecoördineerd budget 2025 goed.
Het eredienstdecreet stipuleert in artikel 48 dat als het budget past binnen het goedgekeurde meerjarenplan, de gemeenteraad akte neemt van het budget binnen een termijn van vijftig dagen.
Het dossier was op 3 oktober 2024 volledig, hierdoor eindigt de adviestermijn op 22 november 2024.
De totale exploitatietoelage van de kerkfabriek wordt voor 2025 vastgesteld op 13 472,68 euro, wat past binnen het meerjarenplan 2020-2025, 14 875,51 euro.
Er wordt een maximale investeringstoelage vastgesteld van 49 484,61 euro, in het meerjarenplan 2020-2025 wordt er 10 000 euro opgenomen voor 2025.
Het verschil van 39 484,61 euro is te verklaren door niet opgenomen saldi van investeringstoelagen 2020-2023, wegens uitstellen van een aantal investeringen. Het totaalkrediet voor alle jaren samen wordt dan ook niet overschreden en blijft conform het meerjarenplan.
Jaar | Oorspronkelijk MJP | Besteed |
2020 | 15 000 | 7 142,42 |
2021 | 10 000 | 6 906,45 |
2022 | 10 000 | 1 466,52 |
2023 | 10 000 | |
2024 | 10 000 | |
2025 | 10 000 |
Enig artikel.
De gemeenteraad neemt kennis van het budget 2025 van Kerkfabriek O.-L.-Vr.-Hemelvaart Zevergem.
De kerkfabriek dient een budgetwijziging op te maken indien het totaal van de ontvangsten of uitgaven van een hoofdfunctie wijzigt of als er kredieten worden opgenomen op een artikel waarop in het budget nog geen kredieten waren opgenomen of wanneer de investeringen wijzigen.
De kerkraad van de kerkfabriek Sint-Nicolaas van Tolentijn keurde op 24 juni 2024 de budgetwijziging 2024 goed.
Het centraal kerkbestuur (CKB) De Pinte + Zevergem keurde op 6 augustus 2024 de gecoördineerde budgetwijziging 2024 goed.
Overeenkomstig artikel 48 van het gewijzigd decreet van 7 mei 2004 dient de gemeenteraad kennis te nemen van de budgetwijziging 2024 van de kerkfabriek.
De gemeenteraad spreekt zich over het budget uit binnen een termijn van vijftig dagen die op 22 november 2024 eindigt.
De voorgestelde budgetwijziging 2024 overschrijdt de grens van de in de goedgekeurde meerjarenplanwijziging 2020-2025/1 niet.
De gemeentelijke exploitatietoelage ligt lager dan het bedrag opgenomen in het oorspronkelijk budget 2024 (20 600,06 euro) en bedraagt nu 15 298,06 euro.
De gevraagde investeringstoelage komt voor 2024 op 0,00 euro. De toelage wordt doorgeschoven naar 2025, gezien de geplande investeringen pas in 2025 zullen gerealiseerd worden.
Enig artikel.
De gemeenteraad neemt kennis van de budgetwijziging 2024 van de kerkfabriek Sint-Nicolaas van Tolentijn.
Op 24 juni 2024 keurde de kerkraad Sint-Nicolaas van Tolentijn De Pinte het budget 2025 goed.
Het gecoördineerd budget van De Pinte werd door het centraal kerkbestuur (CKB) De Pinte + Zevergem op 6 augustus 2024 goedgekeurd.
Het eredienstdecreet stipuleert in artikel 48 dat als het budget past binnen het goedgekeurde meerjarenplan, de gemeenteraad akte neemt van het budget binnen een termijn van vijftig dagen.
Het dossier werd op 3 oktober 2024 ingediend bij de gemeente, hierdoor eindigt de adviestermijn op 22 november 2024.
De totale exploitatietoelage van de kerkfabriek wordt voor 2025 vastgesteld op 20 775,99 euro, wat past binnen de meerjarenplanwijziging 2020-2025/1, 35 386,00 euro.
Er wordt een maximale investeringstoelage vastgesteld van 25 500 euro. Dit betreft de jaarlijks doorgeschoven investeringstoelagen jaren 2023-2024 en de toelage voor 2025.
De bedragen blijven binnen de meerjarenplanwijziging 2020-2025/1.
Enig artikel.
De gemeenteraad neemt kennis van het budget 2025 van Kerkfabriek Sint-Nicolaas van Tolentijn.
Door een wijziging in de samenstelling van de gemeenten van Zone Centrum vanaf 2025, en een aantal gemeentelijke fusies binnen de zone vanaf datzelfde jaar, dringt een aanpassing van de zonale verdeelsleutel zich op.
Art. 67 van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid bepaalt dat de hulpverleningszones gefinancierd worden door onder meer dotaties van de gemeenten die deel uitmaken van de zone.
Art. 68 van diezelfde wet stelt dat de dotaties van de gemeenten van de zone jaarlijks worden vastgelegd door de zoneraad op basis van een akkoord, bereikt tussen de verschillende betrokken gemeenteraden. Bij gebrek aan dergelijk akkoord, wordt de dotatie van elke gemeente vastgesteld door de provinciegouverneur volgens de bepalingen omschreven in de wet.
Naar aanleiding van de oprichting van de Hulpverleningszone Centrum legde de prezoneraad op 25 november 2013 de principes vast die aan de grondslag liggen van de verdeelsleutel.
De prezoneraad verklaarde zich akkoord om de door de federale werkgroep voorgestelde verdeelsleutel toe te passen. Deze verdeelsleutel bepaalt de jaarlijkse bijdrage van elke gemeente aan de hulpverleningszone en houdt rekening met volgende criteria en wegingen:
Er is geen weging voor het criterium oppervlakte opgenomen omdat dit gelinkt wordt aan het criterium van de bevolking. Deze twee criteria vormen samen de bevolkingsdichtheid, waaraan elke andere bovenstaande factor wordt gerelateerd.
De prezoneraad besliste tevens de herverdeling van de kosten binnen de zone te spreiden over een periode van tien jaar (2013 - 2023), teneinde de evolutie naar de overeengekomen verdeelsleutel geleidelijk te laten verlopen. De beginpercentages van deze overgangsperiode zijn de effectieve bijdragen van de verschillende gemeenten in het jaar 2013 en werden door een auditcomité van financieel directeurs vastgelegd (financiële nulmeting). De eindpercentages zijn de definitieve verdeelsleutel zoals voorgesteld door de federale werkgroep.
Naar aanleiding van enkele fusies van gemeenten binnen de provincie Oost-Vlaanderen in 2019 wijzigde de samenstelling en de onderlinge verhouding van de gemeenten van de Hulpverleningszone Centrum. Dit heeft een impact gehad op de verdeelsleutel die toegepast wordt voor de berekening van de gemeentelijke dotaties. Zone Centrum koos ervoor om de door de federale werkgroep voorgestelde verdeelsleutel verder te hanteren en ook toe te passen op de toetredende gemeenten Deinze en Lievegem. Voor de berekening van de nieuwe verdeelsleutel werd uitgegaan van de cijfers die de federale werkgroep heeft berekend voor Zone Centrum en Zone Meetjesland. Enkel de fusionerende gemeenten werden mee in rekening gebracht en op basis van deze cijfers werd een nieuw percentage berekend dat de huidige verdeelsleutel uitmaakt. Zoals bij de opstart van Zone Centrum werd opnieuw een overgangsperiode van tien jaar voorzien (2017-2027), om van de bestaande actuele verdeling (effectieve bijdragen van de gemeenten in 2017) over te gaan naar de overeengekomen verdeelsleutel (cf. zoneraad van 24/10/2018).
Naar aanleiding van een nieuwe wijziging in de samenstelling van de gemeenten van Zone Centrum vanaf 2025, en een aantal gemeentelijke fusies binnen de zone vanaf datzelfde jaar, dringt een nieuwe aanpassing van de zonale verdeelsleutel zich op.
In dit kader werd een poging gedaan om de oorspronkelijke verdeelsleutel, gebaseerd op het werk van de federale werkgroep, te reconstrueren. Deze oefening heeft niet tot een bevredigend resultaat geleid, en na contact met de federale overheid blijkt dat de brondata die gebruikt werd voor de door de federale werkgroep berekende verdeling niet langer beschikbaar is. Zone Centrum heeft bijgevolg zicht op de door de werkgroep gehanteerde principes en de gebruikte parameters, alsook op het resultaat van de verdeling voor de (toenmalige) gemeenten van de zone, maar niet op de achterliggende gegevens die aan de grondslag liggen van de berekening. Dit heeft als gevolg dat er geen concrete formule voorhanden is om de zonale verdeelsleutel te herberekenen in geval van toe- of uittredende gemeenten, zoals het geval met Laarne en Wetteren, die vanaf 2025 deel zullen uitmaken van Zone Centrum.
Om bovenstaande reden heeft de zone een eigen ad hoc berekening gemaakt om het aandeel van de toetredende gemeenten te bepalen, rekening houdend met de parameters die gehanteerd werden door de federale werkgroep.
De uiteindelijke verdeelsleutel is zodanig berekend dat het totaal 100% bedraagt, en wordt afgerond op vijf cijfers na de komma. Dit laatste heeft tot gevolg dat bij de verdeling van de 100.000 stemmen i.k.v. een beslissing m.b.t. de begroting(swijziging) of de jaarrekening (cf. art. 51 van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid) er niet gewerkt moet worden met afrondingen.
Er wordt opnieuw gekozen om te werken met een overgangsperiode, om van de bestaande actuele verdeling (huidige effectieve bijdragen van de gemeenten) over te gaan naar de overeengekomen verdeelsleutel. Het eindpunt blijft echter behouden op het jaar 2027. De nieuwe zonale verdeelsleutel zal dus evolueren over de driejarige periode 2025-2027, en zal in 2027 het eindpunt en dus de definitieve verdeling, die voor onbepaalde duur zal gelden, bereiken.
Aan de nieuwe fusiegemeenten zal een percentage toegekend worden dat de som bedraagt van de individuele fuserende gemeenten.
Voor de concrete verdeelsleutel voor de Zone Centrum vanaf het jaar 2025 wordt verwezen naar de bijlage die integraal deel uitmaakt van dit besluit.
Een voor eensluidend verklaard afschrift van deze beslissing zal worden overgemaakt aan de toezichthoudende overheid en aan de Hulpverleningszone Centrum.
Huidige verdeelsleutel: 2023 en 2024
Toekomstige verdeelsleutel (goed te keuren): 2025-2027
Artikel 1.
De gemeenteraad keurt de zonale verdeelsleutel voor de Hulpverleningszone Centrum, zoals deze is opgenomen in de bijlage die integraal deel uitmaakt van dit besluit, goed.
Artikel 2.
De gemeenteraad keurt goed dat een overgangsperiode over de periode 2025-2027 gehanteerd wordt om van de actuele bijdragen te evolueren naar de overeengekomen verdeelsleutel.
Artikel 3.
Een voor eensluidend verklaard afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de toezichthoudende overheid, Federale diensten van de gouverneur, Kalandeberg 1, 9000 Gent, en aan de Hulpverleningszone Centrum, Roggestraat 70, 9000 Gent.
Vanaf 1 januari 2025 vormen 17 steden en gemeenten de Hulpverleningszone Centrum.
Het ontwerp budget 2025:
De goedkeuring van de toezichthoudende overheid is vereist opdat de begroting uitvoerbaar zou zijn. Het bestuurlijk toezicht dient daarom een afschrift van de gemeenteraadsbesluiten betreffende de dotaties aan de zone te ontvangen om de begroting voor het dienstjaar 2025 definitief te kunnen goedkeuren.
Aan de fuserende gemeenten wordt gevraagd om de dotatie van de toekomstige fusiegemeente voor te leggen voor goedkeuring in hun gemeenteraad.
Een voor eensluidend verklaard afschrift van deze beslissing zal worden overgemaakt aan de toezichthoudende overheid en aan de Hulpverleningszone Centrum.
De dotaties van de gemeenten aan de Hulpverleningszone Centrum worden jaarlijks goedgekeurd door de gemeenteraad.
In functie van het ontwerp van de begroting en de door de gemeenten aanvaarde verdeelsleutel worden voor 2025 door de fusiegemeente Nazareth-De Pinte volgende dotaties toegekend aan de Hulpverleningszone Centrum:
Artikel 1.
De gemeenteraad keurt de volgende dotaties van de fusiegemeente Nazareth-De Pinte aan de Hulpverleningszone Centrum voor dienstjaar 2025 goed:
Artikel 2.
Een voor eensluidend verklaard afschrift zal van deze beslissing worden overgemaakt aan de toezichthoudende overheid en aan de Hulpverleningszone Centrum.
De ontwerpopdracht voor de opdracht “Renovatie Gemeentehuis De Pinte - Fase 2” werd gegund aan BoDe Architecten, KBO nr. BE 0475.336.424, Kortrijksesteenweg 381 te 9800 Deinze.
In het kader van de opdracht “Renovatie Gemeentehuis De Pinte - Fase 2” werd een bestek met nr. 2024/2027 opgesteld door de ontwerper, BoDe Architecten, KBO nr. BE 0475.336.424, Kortrijksesteenweg 381 te 9800 Deinze.
De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 1.252.097,50 euro + 262.940,48 euro (btw) = 1.515.037,98 euro.
Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de openbare procedure.
Artikel 1.
Het bestek met nr. 2024/2027 en de raming voor de opdracht “Renovatie Gemeentehuis De Pinte - Fase 2”, opgesteld door de ontwerper, BoDe Architecten, KBO nr. BE 0475.336.424, Kortrijksesteenweg 381 te 9800 Deinze worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt 1.252.097,50 euro + 262.940,48 euro (btw) = 1.515.037,98 euro.
Artikel 2.
Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare procedure.
Artikel 3.
De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en bekendgemaakt op nationaal niveau.
Er werden een aantal data doorgestuurd naar de raadsleden.
Daarvan zijn er twee voorzien voor gezamenlijke gemeenteraadscommissies: 18 november en 9 december. 18 november is nog onder voorbehoud en zal deze week bevestigd worden. De commissie van 9 december staat wel reeds vast.
Er zijn ook nog drie vergaderingen (vervolgcommissies) in het kader van de fusiewerf 'verenigingen' gepland, waarop de gemeenteraadsleden en en erkende adviesraden uitgenodigd zijn:
Enig artikel.
De gemeenteraad neemt kennis van de mededelingen van de voorzitter.
Enig artikel.
De gemeenteraad neemt kennis van de mondelinge vragen en antwoorden.
Namens Gemeenteraad,
Veerle Goethals
Algemeen directeur
Vincent Van Peteghem
Voorzitter gemeenteraad